Arderea Grasimii ! Tot ceea ce ai nevoie sa stii!

Arderea Grasimii ! Tot ceea ce ai nevoie sa stii!

Actualizată în: 17 feb. 2022

Partea 2.

 

Enzime de celule adipoase, și hormoni pentru pierderea de grăsime

 

Pierderea de grăsime este, de asemenea, sub controlul receptorilor și enzimelor de pe și în celula de grăsime. Întrucât stocarea grăsimii are loc în condiții de alimentare, expunere la zahărul din sânge ridicat, insulină și într-o stare de repaus, defalcarea și eliberarea de grăsimi stocate din celula grasă are loc în starea „fara mancare „ în stare hipoglicemică (zahăr din sânge scăzut), sub influența hormonilor de contra-reglementare la insulină și în timpul activității sau stresului.Deoarece celula de grăsime trebuie să descompună trigliceridele stocate înainte de a transfera acidul gras și glicerolul în sânge, există o serie de enzime implicate.

5. Cu toate acestea, semnalele pentru acest proces ajung prin circulație, interacționând cu receptorii specifici. În timp ce stocarea grăsimilor răspunde la insulină, există o serie de hormoni care se opun acțiunilor de insulină: Glucagon, cortizol, epinefrină și adrenalină, peptide natriuretice și hormon de creștere. Când concentrațiile de glucoză devin periculos de scăzute (creierul este foarte dependent de glucoză), acești hormoni de protecție sunt trimiși să scape de energia pentru a hrăni creierul. Cele mai multe alte țesuturi pot folosi acizi grași pentru energie, de fapt, unele preferă arderea grasimilor peste zahar (de exemplu, muschiul inimii). Astfel, grăsimea stocată este eliberat pentru a oferi energie pentru ficat, mușchi, inimă și alte organe; acest lucru peste glucoza care este disponibial pentru creier. Mai mult, hormonii anti-reglementare, de asemenea, tind să descompună proteine musculare pentru a elibera aminoacizi în fluxul sanguin. Anumiți aminoacizi pot fi transformați în glucoză, în timp ce alții sunt transformați în cetone, care pot fi utilizate de mai multe țesuturi.

Un hormon care joacă un rol esențial în pierderea de grăsime este de fapt redus în timpul postului prelungit — hormon tiroidian. Persoanele care suferă de perioade prelungite de dietă cu conținut foarte scăzut de calorii reduc adesea cheltuielile totale de energie (calorii zilnice arse) prin acest proces.

6. Exercitarea și starea de „ post”

Postul nu trebuie să dureze zile. Unii promovează postul de zi alternativ (sau aportul caloric foarte scăzut) pentru a crește utilizarea grăsimilor stocate.

7. postul se poate referi la orice perioadă suficient de lungă între mese, astfel încât crește disponibilitatea nutrienților și reacțiile hormonale și metabolice ulterioare . Cei mai mulți oameni se trezesc dimineața în stare postită, după ce timp de opt sau mai multe ore nu au mancat. Unii oameni vor efectua antrenament aerobic de intensitate scăzută în dimineața devreme pentru a spori eliberarea de grăsime din celulele adipoase, precum și arderea caloriilor nou disponibile în mușchi activ. Este important să se evite exercitarea aerobă de mare intensitate sau prelungită în starea postită, deoarece acest lucru va duce la pierderea musculară nedorită (catabolism)

8 .în plus, suplimentele "termogenice" pot adăuga la această pierdere de grăsime prin activarea ratei de ardere a caloriilor în mușchi și grăsime maro.

Un compus prezent în frunzele de măsline (oleuropeină) demonstrează un potențial în acest domeniu, deoarece poate crește decuplarea — un proces care crește oxidarea acizilor grași (arderea) în mușchi și grăsime maro.

 

Cum celulele adipoase comunică cu creierul

 

În cele din urmă, este important să se realizeze că celula de grăsime nu este doar o pungă Ziploc. Acesta comunică cu creierul și alte țesuturi ale corpului pentru a raporta cu privire la magazinele de energie și de sănătate generală. Atunci când celulele adipoase devin prea mari, mesajul trimis este schimbat de la unul care promovează modele de apetit sănătos, consumul și funcțiile corpului la o stare de boală cronică, care duce la supraalimentare, metabolism mai mic (reducerea cheltuielilor totale de energie), disfuncție hormonală, și o stare de inflamație care crește daunele cauzate de numeroase alte procese din organism.

9. Celulele adipokine de grăsime eliberează două adipokine principale sau hormoni de celule adipoase, numite leptin și adiponectin.

10. Intr-o persoană sănătoasă, normală în greutate, leptin semnalează cât de multă energie stocată este disponibilă. Este important ca organismul să știe că "rezervoarele sunt pline" înainte de a se angaja la ceva care cere metabolic, cum ar fi construirea masei musculare. Lepin efectuează această funcție (deși există și alte căi implicate) prin zone specifice și receptori în creier. Persoanele obeze nu sunt cu deficit de leptină, ei au rezistenta la leptin. Similar cu insulina, ele mențin o concentrație ridicată de leptină în fluxul sanguin datorită dimensiunii pure a masei lor de grăsime. Când semnalul de leptină este întotdeauna "pornit", corpul învață să-l ignore. Acest lucru duce la foame aproape constantă, rata metabolică mai lentă (mai puțin arderea caloriilor), și afectează fertilitatea și alte funcții.

Adiponectina este o adipokine separată, care de fapt indică pentru schimbări sănătoase, cum ar fi creșterea sensibilității la insulină. Spre deosebire de leptină, care crește odată cu creșterea masei de grăsime, concentrațiile de adiponectin scad pe măsură ce celulele adiponectin devin hipertrofice. Acest lucru înseamnă că celula de grăsime semnalizează că funcționează defectuos și încearcă să devieze caloriile departe de depozitare, rezultând o depunere ectopică. Grăsimea ectopică este un punct de plecare pentru disfuncția metabolică în ficat, mușchi, artere și altele.

 

Schimbați-vă stilul de viață

 

Ar fi minunat dacă pierderea de grăsime am putea sa o controlam 100% !Si, de asemenea, procesul poate fi ajutat cu medicamente specifice sau suplimente. Cu toate acestea, fundamentul pentru succes în a pierde masa de grăsime este, ca întotdeauna, modificarea stilului de viață. Va dura acest lucru, dar rezultatele sunt intotdeauna dependente de

ARTICOLE SIMILARE